Продължете към съдържанието

Без значение колко опит имате може да попаднете в извънредни ситуации. Кой може да ви помогне и как да си осигурите безопасността ето и следните съвети:

Не се опитвайте да контролирате времето. Когато сте зад волана не забравяйте, че мокри и / или хлъзгави условия, могат да са причина за неадекватни действия и загуба контрола над пространство и превозното средство. Ако имате нужда от три секунди разстояние при хубаво време, тогава ще трябва да го удвоите, когато условията са лоши. В тези ситуации гледайте и винаги да сте подготвени със зарядни за акумулатори.

Не се използвайте визуални знаци. Лесно да се забрави за използване на мигача, особено при движение по познат път. Но вашите мигачи са също така важни „съобщения“, които показват на всеки наясно вашите намеренията. Също така, винаги използвайте фарове независимо дали е лошо време. Това ще помогне на останалите автомобилистите да ви видят.

Пропускане на училище. Колко време е минало, откакто сте взели клас за шофиране? Той винаги е добра идея да се вземе един на всеки няколко години. Това не само ще ви напомня за безопасни практики, но също може да се класирате за по-добри отстъпки при шофиране от вашата застрахователна компания или да притежавате „златен талон“.

Движеща сила за отвличане на вниманието. Когато сте на път през цялото време, може да се изкушите да набере телефона или по-лошо, да отговорите на текст. Но не бива да забравяте мобилното устройство и да се съсредоточите върху пътя. Помнете, че едно дете може да излезе в средата на улицата, за да гони топка. Една кола може да ускори или да премие на червена светлина. Общо информираност е от ключово значение във всеки един момент.

Движеща сила за отвличане на вниманието. Докато използвате свободни ръце телефони, които се считат за по-безопасни, друга алтернатива е да сте в „заблуди“ и да ги използвате нон-стоп, зад волана. В действителност, провеждане на телефонен разговор по време на шофиране – дори когато очите са на пътя и ръцете са на волана, може да предизвика когнитивно разсейване. Помислете за това колко изпускате от разговора, когато водите дискусия с любим човек, докато се опитва да гледа филм по телевизията. „Колко от филма липсва? Това е едно и нещата важащи и при шофирането: Не можете да си позволите да пропуснете нищо там на пътя „. Вижте повече за някои онлайн магазини за авточасти.