Продължете към съдържанието

Пътуването с малки деца носи свой собствен набор от главоболия: Може ли със собствен столче за кола в самолета? Може ли да се премине с количка на вратата?

Политиката на самолетните компании се променят често, така че е добра идея да се обадите предварително, или да посетете уеб сайта на авиокомпанията всеки път, когато предстои да летите, за да сте сигурни, че знаете какво да очаквате.

Стандартни практики за авиокомпании налага някои правила. Повечето авиокомпании следват тези политики за вътрешни полети, а те са свързани с някои от следните неща:

Обикновено бебетата трябва да са на възраст най-малко 7 дни, за да летят на самолет. Някои авиокомпании позволяват и по-млади деца с писмено разрешение от лекар. Други простират минималната възраст до 14 дни или имат допълнителни ограничения.

Бебета на възраст под 2 годишна възраст летят свободно на вътрешни полети, обикновено по един възрастен. Може да се наложи да се представи доказателство за възрастта. Значение оказва и качествената поддръжка.

Някои авиокомпании могат да позволят внасяне на столче за кола на борда, ако полетът не е пълен,. Няма гаранция обаче, да дадат допълнително място, ако не е закупен билет за детето.

Деца на възраст 2 или по-млади понякога получават специална отстъпка при закупуване на място, особено когато пътуват в чужбина.

Когато си купувате седалка за детето, ще трябва да внесете само одобрена такава, според изискванията за самолет. Обикновено изискванията за седалка на автомобил трябва да бъдат поставени средата далеч от изходните редове. Някои авиокомпании налагат допълнителни ограничения.

Деца на възраст 2 и нагоре, трябва да имат билет за собственото си място.

Някои авиокомпании могат да изискват обемисти и не-сгъваеми колички, за да бъдат проверени за билети на гишето. Затова е добра идея да се провери австрийски авиолинии, както и политиката за количка на дадена авиокомпанията преди пътуването.