Продължете към съдържанието

Дали се надявате да продадете дома си или наближава лято и просто искате извинение, за да сте на открито и да копаете в калта, с някои идеи по озеленяване може да направите една разумна инвестиция. Научни изследвания са установили, че сложно озеленяване с големи растения може да увеличи стойността на имота с около 12,7%.

Но какви са вашите възможности, ако се опитвате да направите всеки един участък, доколкото е възможно? Има начини да се направите двора ви да изглежда по-привлекателно с ограничен бюджет.

  1. Мулчиране

Мулчирането може да освежи алея и да спести време и пари. Спестявате от инвентара безплатно с мулч. Някои общности предлагат пикап или камион, който доставя и извозва тревни отпадъци, които след това се превръщат в мулч. Ако просто донесете сметка за комунални услуги до центъра за доставка, можете да получите безплатно мулч с камиони. За целта се консултирайте се с местните фирми, за да видите, ако има на разположение във вашия район подобна програма.

Докато правите това, помислете и за компостиране на хранителни отпадъци. Не само ще се изпратите по-малко хранителни отпадъци до депото, но и вашите растения ще ви обичат за това.

  1. Рязане, кастрене, вадене

Обикновено подрязване, почистване и плевене може да направи двора така, че да изглежда по-привлекателно място. Най-доброто, най-лесният и най-евтин начин е да се подсилят някои дръвчета и храсти в двора. Трябва ви само един миг и лесно преобразяване.

Ако имате чувството, че сте в постоянна битка с плевелите, то лесно решение и евтино е да: домашният хербицид. Такъв може да впръскате в градината и да изчакате, докато се активира за няколко дни. Той убива нежелани плевели и струва малка част от цената.

  1. Свободно засаждане

Един от начините да се направите хубав задния двор е с безплатни или евтини растения. Когато един път сте се освободили от излишните остатъци, дървени отломки, паднали листа и шума и досади плевели, лесно може да организирате градината си и да засадите в нея красиви цветя.

  1. Любов към тревата

Ароматът на прясно окосена тревата винаги изглежда и мирише страхотно. И това може да изглежда още по-елегантно, ако разполагате с косачка. Ако живеете в район на страната, където тревата не расте в изобилие, ще може лесно да си помогнете и да отгледате и поддържате тучна морава. Бъдете практични и потърсете алтернатива.

  1. Попитайте експертите

Имате въпроси относно избора на растения или това как се развиват? Искате помощ за да въведете двора в чудесен кът за летните вечери. Сега е момента да потърсите експертна помощ от фирма.