Продължете към съдържанието

Миризмата на застоял, влажен въздух или мухъл е проблем за много домакинства. Опитайте почистване на мазета и тавани, за да се отървете от нея, за да няма твърде досадни или разочароващи последици.

За целта може да постигнете значителен напредък, след като идентифицирате и елиминирате някои основни причини за мирис: прекомерна влага, мухъл, плесен и липса на вентилация.

Ето и  6 съвета за това как да се отървете от тези ужасяващи миризми.

  1. Огледайте водопровода

Проверете за пукнатини и течове по стените и във водопровод. Ремонтът и уплътняването на тези отвори е първата стъпка към запазване мазето сухо. Дъждовната вода може да проникне през малки процепи и дори малки пукнатини в тръби, което също предизвика голям проблем по отношение на влагата. Запечатайте с боя всички тези отвори за повече водоустойчивост на стените и подовете.

  1. Нека въздухът влезе в помещенията

След като сте открили източника на влага, може да започнете възстановяването на щетите. Отворете прозорците в мазето и нека въздухът влезе вътре.

  1. Инсталирайте изсуши тел

Поставете изсуши тел в мазето. Това ще помогне за контролиране нивото на влага и влажност, както и ще намали интензивността на миризма в мазето. Вижте за професионалното почистване на апартаменти.

  1. Почистване на вентилационна система

Има въздухопроводи и отвори в дома, които следва да се почистват най-малко веднъж на всеки две години. Това ще гарантира, че въздушният поток в дома е безопасен, чист и без мирис.

  1. Премахване на нежелани елементи

Изчистване на мазето редовно ще е от голяма полза и ще работи срещу лошите миризми. Много от нас са склонни да съхранява рядко използвани елементи в мазето, но с течение на времето, събират прах и допринасят за лошите миризми. Най-добре е да се разпореждате с артикулите, които не са използвани дълго време като потърсите фирма с хамали за тяхното изхвърляне.

  1. Почистете всичката тапицерия

Забърсване на диван с изкуствена кожа, почистване на всички мебели, килими и черги в мазето е малка част от хигиенизирането, което всеки може да направи. Всичко това са важни стъпки, които ще намалят миризмата на мухъл в помещенията. Влажните мебели и килими, ще се нуждаят от добро изсушаване, както и ако сте имали проблем с влагата. Можете да използвате прахосмукачка или да поставите тези предмети на слънцето за известно време. Ако килимите или диваните са непоправимо увредени е най-добре да се разпореждате с тях и да инвестирате в нови елементи. Тук от полза ще е комплексното изхвърляне на мебели като траен метод за справяне със ситуацията.